Unde poti cumpara piese cutii de viteza camioane?

piese-cutii-de-viteze-camioaneSunt multe tipuri de piese cutii de viteza camioane, de aceea nu intotdeauna stie clientul exact ce trebuie sa cumpere. Nu ajunge sa stie doar tipul camionului, este posibil sa fie diferente la piese cutii de viteza de la un an la altul de aceea se utilizeaza mai multi pasi in identificarea piesei.

In majoritatea cazurilor, cel care doreste sa faca rost de piesa pentru reparatii este reprezentantul firmei de transport sau chiar soferul vehiculului respectiv. Desi pune mult suflet in repararea vehiculului si incearca sa rezolve problema cat mai bine, nu intotdeauna stie pasii de urmat pentru identificarea piesei iar daca comanda ceva gresit, pot incepe complicatiile unei returnari de produse si decalajul de timp pana se comanda piesa potrivita.

Identificarea de piese cutii de viteza camioane

Cert este ca piesele pentru cutiile de viteze nu pot fi cumparate la coltul strazii, sunt piese cu marimi si caracteristici foarte bine definite ce nu pot fi substituite usor. Important este sa stii cum sa cauti sau la cine sa apelezi pentru ca acesta sa stie cum sa-ti caute produsul respectiv.

Sunt firme de reparatii cutii de viteze camioane care pot face identificarea corecta si comercializare pieselor de schimb la cutii de viteze camioane. Ei lucreaza cu aceste piese zilnic, le identifica si le comanda in primul rand pentru reparatiile camioanelor din atelierul lor dar ofera si la vanzare aceste piese de schimb.

Poate va puneti intrebarea, oare este chiar atat de greu sa identificati seria unei piese defecte de la cutia de viteza? Nu este chiar asa de greu, dupa ce s-a identificat seria cutiei, deja avem un reper important dupa care sa ne ghidam insa trebuie gasita si firma de la care sa fie adusa aceasta piesa, unde este disponibila si sa fie la un pret rezonabil.

De multe ori dupa identificarea piesei se dau multe telefoane sau se trimit mailuri la mai multe firme importatoare de piese camioane daca piesa respectiva nu este pe stoc. Pentru cineva care nu face aceasta munca zilnic este mai greu sa adune rapid un numar mare de firme care sa fie potentiali furnizori ai piesei respective.

Relatia cu importatorii de piese cutii de viteza camioane

Firmele care comercializeaza piese cutii de viteza camioane au liste de firme importatoare sau distribuitoare ale acestor piese cu care colaboreaza deja si care vor ajuta la identificarea piesei sau vor oferi o alternativa fiabila care sa corespunda suta la suta cu piesa de care avem nevoie.

Pentru ca piesele pentru cutii de viteze camioane sunt produse speciale si nu foarte cautate, de multe ori sunt greu de gasit pe internet care este inundat cu tot felul de anunturi de produse care nu intotdeauna corespund descrierii. In acest caz, relatiile cu cateva firme de incredere din domeniu este aur curat.

Pentru cineva de alta meserie, acest lucru este o lume noua cu care trebuie sa se acomodeze si s-o inteleaga. Acomodarea cu acest tip de munca chiar daca nu este grea, necesita timp si cunostinte acumulate fara de care este greu de realizat.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.