De ce sa faci cardio-training dimineata?

Jogging, mers rapid, inot, ciclism… de ce din ce in ce mai multi adepti ai miscarii fizice aleg sa faca un antrenament cardio foarte devreme dimineata? Care sunt oare beneficiile trezirii mai devreme pentru a face sport?

Sportul dimineata pe stomacul gol reprezinta alegerea perfecta pentru silueta ta. Daca vei face miscare, dimineata pe stomacul gol, vrei reusi foarte repede sa obtii o pierdere in greutate satisfacatoare. Fara « carburant » corpul va converti tesuturile adipoase in energie si astfel ca grasimea din corp se va dimina. Iar consumul de lipide este de cinci ori mai ridicat atunci cand faci sport dimineata pe stomacul gol.

In plus, daca vei face cardio-training dimineata, vei reusi sa iti stimulezi metabolismul de baza si vei continua sa arzi calorii, chiar si dupa ce antrenamentul s-a incheiat.

Miscarea de dimineata te ajuta sa fii mai energic si mai productiv la locul de munca. Da. Este adevarat. Vei stimula productia de endorfine, hormonii care pot ameliora concentrarea si creativitatea pana la 10 ore de la secretarea lor. Productivitatea nu iti va lipsi deci intreaga dimineata si nu vei simti oboseala curpinzandu-te dupa doar cateva ore.

De asemenea, facand sport dimineata, vei profita mai mult de calm si de liniste, de agitatia de pe strazi si te vei simti cumva privilegiat. Si vei avea impresia ca deja ziua iti este reusita, fara sa fi inceput deja insa in forta.

Te vei bucura de un somn de mai buna calitate. Expunerea la lumina zilei, dimineata foarte devreme, poate sa fie un lucru extrem de benefic pentru moral, dar si pentru organism. Iar expunerea la soare dimineata, poate sa fie banefica pentru secretia de melatonina seara. Te vei putea bucura astfel de cea mai odihnitoare noapte. Acest lucru se explica si datorita reducerii tensiunii arteriale.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.