Peste 100 000 de jucatori sunt pe cale sa recreeze Pamantul la o scara 1:1 pe Minecraft

Jucatorii Minecraft sunt celebri pentru talentul si creativitatea lor. Iar YouTuberul Piper FTS, nu face nici el exceptie de la regula. A demonstrat asta lansand un proiect nebun, cel de a recrea pamantul la o scara 1:1. Dar, constient ca nu va putea face singur totul, a facut apel la comnitatea Minecraft.

In mai putin de doua saptamani, putin peste 130 000 de jucatori s-au alaturat proiectului Build The Earth. Ideea este foarte simpla in aparenta, dar necesita in realitate, o munca titanic. Este vorba despre a recrea la o scara 1:1 planeta Pamant pe jocul Minecraft.

Gamerii au raspuns deci cu prezent in aceasta perioada de izolare unde timpul si buna vointa nu lipsesc deloc. In mod concret, fiecare jucator este invitat sa recreeze propria sa harta, alegand un oras sau un teritoriu pentru a –l reproduce cat mai aproape de realitate. Multi se vor folosi de altfel, de Google Earth pentru a duce la bun sfarsit misiunea.

Minecraft, un teren de joc educativ si politic. Toate structurile create de catre om, toate orasele noaste, turnurile noastre, catedralele, caile ferate, parcurile sau zgarie-norii… toate acestea sunt create si completate pe o harta care reprezinta dorinta innascuta a omenirii de a crea, de a realiza, de a pastra sau conserva intr-o lume Minecraft vizitabila si explorabila.

Dar se pare  ca vor fi necesari cativa ani pentru a duce la bun sfarsit acest lucru, aceasta opera colectiva de avengura, dar Pipen FTS, Americanul care va recrea Seatte, spera la cea mai buna colaborare posibila intre participanti,

De foarte multa vreme, Minecraft a permis numeroase initiative pozitive. In timpul izolarii, astfel, Microsoft a decis sa puna la dispozitia utilizatorilor sai, continuturi educative gratuite.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.