De ce ar trebui sa fii motivata chiar si iarna

Sportivii, mai ales cei care practica joggingul sau mersul pe jos, cunosc foarte bine problema. Atunci cand este foarte frig, este foarte dificil sa iti parasesti plapumioara si sa faci sedinta obisnuita de alergare.

Dar este foarte important sa iti pastrezi motivatia si sa continui sa faci sport chiar si iarna.

Sportul te ajuta sa fii mai bine dispus. Un lucru adevarat pentru toata lumea. Dupa cinci minute de efort moderat, sustinut, corpul secreat endorfine, dopamina si serotonina. Sunt neurotransmiatorii care te vor ajuta sa te simti mai bine dar si sa lupti contra stresului, anxietatii sau depresiei.

Iarna poti sa arzi mai multe calorii. Daca vei face sport iarna, in frig mai ales, vei reusi sa arzi mai multe calorii. Acest lucru se explica prin accelerarea metabolismului care obliga corpul sa lucreze mai dur. O veste foarte buna pentur cei care practica sport pentru a slabi.

Sportul practicat iarna iti va intari inima. Inima face si ea mai multe eforturi iarna. Capacitatea cardiaca se va mari astfel si celulele musculare se vor multiplica, inima va fi astfel mai sanatoasa, mai robusta si se va tine departe de bolile cardiovasculare sau de hipertensinea artetiala.

Iti vei face plinul de vitamina D. Un lucru e sigur, vitamina D este un aliat excelent pentru robustetea corpului, dar si pentru consolidarea osoasa.

Poti evita durerile fizice. Daca nu vei mai face sport iarna, muschii nu vor mai fi atat de apti pentru efort deci iti vei pierde anduranta si forta. Iar corpul va fi mult mai afectat de durerile muscho-scheletice.

Sportul practicat iarna te ajuta sa lupti contra racelii. Acest lucru se intampla datorita faptului ca poate stimula sistemul imunitar. Dar si datorita fatptului ca se stimuleaza globulele albe, care sustin sistemul imunitar. Deci te vei tine departe de virusi si bacterii.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.