TRX: cum sa folosesti acest accesoriu de rezistenta pentru a-ti sculpta corpul

Sculptarea abdomenului, tonifierea fesierilor si coapselor…intarirea spatelui…banda TRX iti permite sculptarea eficienta a intregului corp si te ajuta sa ai o silueta tonica si armonioasa. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest accesoriu de rezistenta, accesibil la toate nivelele, chiar si celor care nu practica sportul in mod regulat.

Ce este banda TRX ? La origini, TRX este un antrenament dezvoltat de catre armata americana care folosea curelele de la parasute pentru a-si intari corpul atunci cand erau in misiune. Este vorba despre un antrenament de intarire musculara, in suspensie sau in cadrul caruia se foloseste gravitatia si greutatea corpului pentru a solicita muschii.

Principiul. Doua curele care sunt legate de o singura bucla cu atasament. Fiecare curea in parte este echipata cu un maner in care cel care efectueaza antrenamentul isi poate pune mainile si cu o parte mai supla unde se pot aseza picioarele. Se foloseste greutatea si gravitatia propriului corp drept unealta de lucru. TRX este o disciplina care se poate practica in sala de sport dar si acasa sau in parc. Intensitatea unei sedinte se poate adapta la toate nivelele, de la debutant la experimentat.

Care sunt beneficiile sale?

Obtinem un abdomen plat. Datorita faptului ca sangele abdominal este pus in miscare in timul acestei activitati, se intareste in special aceasta zona ceea ce ne permite sa obtinem un abdomen plat si sa ne sculptam abdomenul.

Ne intretinem articulatiile. TRX ne permite sa ne intarim stabilitatea articulara globala, solicitand umerii, soldurile, genunchii si talpile. O modalitate excelenta de a preveni durerile articulare si riscul de a ne rani.

Castigam suplete. Unele sedinte de TRX pot fi inspirate din posturile pe care le regasim la Yoga. Putem folosi cureaua pe post de sustinere, pentru a realiza aceste pozitii de Yoga. Aceste miscari ne ajuta sa avem un corp mai suplu, sa eliminam tensiunile si sa castigam suplete musculara si articulara.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.