Cum alegi DVR-ul perfect

dvr-standalone

dvr-standaloneDVR-ul, care este acronimul de la Digital Video Recorder, este componenta principala a unui sistem de supraveghere video, diind elementul care preia imaginile de la camere și le transmite mai departe către un dispozitiv de stocare sau către un monitor.

Un DVR bun poate sa decida calitatea intregului sistem. Este important sa investesti într-o unitate de o calitate foarte buna, daca doresti sa te bucuri de flexibilitate si de eficienta. Pentru asta insa, trebuie sa ai cateva cunostinte despre acest produs.

Cate tipuri de DVR exista?

Ai de ales itnre doua variante : cele standalone sau cele de tip PC. Cele standalone sunt solutii specializate, care sunt destinate unei singure activitati: aceea de monitorizare video.

DVR-urile de tip PC sunt de fapt placute ce pot fi introduse intr-un PC, transformandul intr-un DVR.

In principiu, daca doresti un plus de calitate, este bine sa optezi pentru solutiile standalone, deoarece variantele PC sunt mult mai vulnerabile in fata virusilor, chiar daca sutn mai ieftine.

Cate intrari are DVR-ul pentru care optezi?

De regula, numarul de intrari variaza intre 4 si 32 de intrari video, in functie de necesarul pe care il are fiecare utilizator. In ceea ce priveste intrarile audio, acestea sunt intr-un numar de 1-16.

Este important de stiut ca ai de ales intre intrari analogice sau intrari digitale, ceea ce te conditioneaza, intr-un fel, asupra camerelor pe care urmeaza sa le cumperi.

poza-site-skut-2

Care este compresia video?

Tipul compresiei este si el foarte important, deoarece poate sa comprime imaginile in asa fel incat sa isi pastreze calitatea, insa fara a ocupa prea mult loc pe unitatea de stocare. De regula, compresiile folosite sunt de tip H.264, MJPEG sau MPEG4.

Vezi si:  Care este cel mai bun acoperiș pentru casa?

Ce alte detalii mai conteaza

Alegerea unui DVR perfect trebuie sa tina de multe alte detalii, chiar daca primele 3 sunt cu adevarat importante:

  • Cate HDD-uri suporta? DE regula, DVR-urile de clasa medie suporta pana la doua HDD-uri de cate 2 TB fiecare. Este o solutie perfecta petru o inregistrare de pana la 30 de zile, insa in cazul solutiilor profesionale s-ar putea sa fie nevoie de ceva mai mult.
  • Care este rezolutia? Rezolutia imaginilor este si ea foarte importanta. Aceasta poate sa fie foarte slaba, de tip Qcif sau CIF sau ceva mai buna, de 960 H.

Care este numarul de cadre pentru inregistrarea in timp real. Numarul de cadre, sau FPS, decid si ele fluiditatea imaginii si calitatea acesteia, asadar, sunt foarte importante.

Salvează

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.